Stralingen en de Schumann resonantie

Tussen het aardoppervlak en de ionensfeer is een continue trilling aanwezig, het wordt ook wel de hartslag van de aarde genoemd. Deze trilling heet de Schumann resonantie, vernoemd naar de natuurkundige Winfried Otto Schumann die deze trilling herontdekte. De Schumann resonantie wisselt van frequentie, maar de basisfrequentie is 7.83 Hertz. Dat betekent dat de golven met een snelheid van bijna 8 keer per seconde rond de aarde reizen. De aarde heeft dus ook een elektromagnetisch energieveld. Dit veld is een basisvoorwaarde voor al het leven op aarde. Zonder de Schumann resonantie is leven op aarde niet mogelijk.

Resonantie

Tussen elektromagnetische velden vindt er altijd wederzijdse uitwisseling van energie en informatie plaats. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan dat je een ruimte binnenkomt en het voelt er fijn of niet fijn. Of dat je iemand ontmoet en je voelt meteen of het goed voelt of dat je afkeer voelt. Jouw systeem komt in aanraking met andere velden van energie, die informatie komt dan jouw energieveld binnen. Soms voel je dat direct, soms ervaar je het niet zo bewust. Als de trilling van twee systemen op elkaar afgestemd raken, elkaar vinden, noemen ze dat resoneren. Soms ‘resoneert’ het, soms niet.

Op het moment dat de frequenties zich op elkaar afstemmen, als het resoneert, kan er transformatie van energie en informatie plaatsvinden tussen de twee systemen. Dan kan  de energie zich omvormen, afstemmen op elkaar, voeden, helen, kennis en informatie uitwisselen, het bewustzijn vergroten. Dit wordt ook weleens de staat van flow genoemd, waarin alles stroomt, waar inzichten verkregen worden, creativiteit loskomt en genezing kan plaatsvinden.

 
De Schumann resonantie en gezondheid

Wij leven als mens dus in het energieveld van de aarde met ons eigen energieveld om ons heen. Afstemming op dit veld, dat betekent het synchroniseren van onze hersen- en hartgolven met de frequentie van de aarde, brengt onder andere het zenuwstelsel en de hartspier tot rust, het activeert je zelf genezend vermogen waardoor genezing kan plaatsvinden, het brengt onze linker- en rechterhersenhelft in balans en het beschermt je tegen schadelijke frequenties, zoals straling. Je raakt meer verbonden met jezelf, je lichaam, met anderen, de natuur, de aarde. Daarnaast raak je door het synchroniseren met de Schumann resonantie niet alleen meer met de aarde verbonden, maar ook met het collectief bewustzijn en het hele universum. De hartslag van de aarde is onze motor, onze levensenergie.

Alles wat leeft is gevoelig voor het magnetisch veld van de aarde. Dieren synchroniseren van nature met dit veld en halen daar hun informatie uit. Van nature synchroniseren onze hersengolven en ons hartritme ook met de hartslag van de aarde. Door de vele ontwikkelingen in onze tijd, gaat dit echter niet altijd vanzelf. Met name de rust, maar ook de kennis van wie je zelf bent, het contact met de aarde en de kennis ermee te kunnen verbinden is naar de achtergrond gezakt. Het is ons doorgaans niet geleerd en het komt niet terug in het onderwijs of de zorg. Daarbij zijn er veel elektromagnetische velden op aarde bijgekomen waardoor het voelen van je verbondenheid met de natuur en het universum niet altijd meer vanzelfsprekend is. 

Maar het kan wel weer vanzelfsprekend worden. Het is tijd om weer te herontdekken wat de aarde, de natuur, jouw systeem en het universum allemaal te bieden hebben. ‘De aarde schijnt te weten wat iemand met klachten nodig heeft’,

Wederzijdse uitwisseling

Bij synchronisatie van energievelden vindt wederzijdse uitwisseling plaats. Wij ontvangen dus niet alleen, maar zenden ook uit, naar andere mensen, dieren, planten en de aarde. Wij ontvangen van en beïnvloeden dus ook het grote energieveld.

De witte vlekken in de afbeelding hieronder zijn hoge activiteiten in de atmosfeer, deze frequenties staan in direct verband met je hersengolven , lig je eens een nachtje te woelen, check dan deze site eens om te zien of er verhoogde activiteiten waren en dan vooral in het 30 Hz Gamma gebied die momenteel op en afgaand steeds sterker aan het worden is.Ze zeggen wel dat deze frequentie ons bewustzijn stapje voor stapje verhoogd. Ofwel we worden wakker. Klik op de afbeelding voor de website voor meer uitleg.